Op de fles: Yosemite Valley IPA

Morgen is het zo ver, dan is het dry-hoppen klaar en gaat de nieuwe Yosemite Valley IPA op de fles, minimaal een week of drie voordat we hem kunnen gaan drinken. Vooral de Simcoe hop is mooi aromatisch aanwezig in deze West Coast Style IPA.

De gebottelde, en gelabelde Yosemite Valley IPA

Dit biertje is geen kloon van een biertje dat we kennen of zo, maar uitgaande van de eigenschappen van de mouten en de verschillende hopsoorten mikken we op een IPA met een fris geurig boeket en bij een slok zou je je in je hoofd kunnen verplaatsen op een bankje tussen de dennenbomen in Yosemite Valley, bij je camper op Lower Pines Campground aan de Merced River terwijl je wat Mule Deer ziet lopen. Good memories!

Het wandelpad naar Half Dome, vanaf de vallei. Dit is de inspiratie voor het label van deze IPA

Deze Westcoast Style IPA is “Hollands” met het mout van De Swaen, en ons fijne duinwater en daarnaast typisch Californisch met de Chinook en Simcoe hops van Amerikaanse bodem, vergist met White Labs WLP001 California Ale Yeast. We zijn erg benieuwd naar het resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *