California on my Mind – Pale Ale

Een van onze eerste bieren die we hebben gemaakt valt goed in ons eigen “straatje” van favorieten, namelijk Californische Craft Beer types. Als voorbeeld kun je o.a. Sierra Nevada Pale Ale nemen voor een typische “West Coast” Pale Ale.

Ons “voorbeeld” versus ons eigen brouwsel.

Als doel was ook om eens een eigen kloon te maken, en eigenlijk kunnen we stellen dat dit project best wel geslaagd is. Een paar kleine “tweaks” zijn wellicht nodig, maar het eigen product is erg goed geslaagd. Dat worden mooie zomeravonden.

Gebruikte hops: Magnum, Hallertau Perle en Cascade
Gist: White Labs WLP001 California Ale Yeast

5.5% ABV

Een wat donkere Pale Ale met een licht moutige smaak en een matige bitterheid, typerend voor de stijl.

California on my Mind Pale Ale
California on my Mind Pale Ale

Recentelijk hebben we de “kloon” aan een side-by-side proeftest onderworpen met het origineel. Erg interessant hoe dicht we erbij gekomen zijn. Ons bier heeft een net iets meer pils/moutige afdronk dan het origineel, verder is het door ons brouwproces niet net zo helder dan het origineel. De kleur, en geur zijn bijna identiek, hoe gaaf.

Met het inschenken hebben beide bieren een mooie dikke schuimkraag, maar allebei nemen best snel af. Ach, klopt met het origineel, zeggen we dan maar. Dit biertje mag misschien wel bij onze “permanente” recepten, het moet misschien nog iets “getweakt” worden, maar het is al wel een fijne “doordrinker” voor deze zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.